Fiul diplomatului american Henry Kissinger a vorbit recent despre longevitatea și vitalitatea de care a dat dovadă tatăl său, până la vârsta de 100 de ani.
Chiar dacă obiceiurile alimentare nu pot fi considerate mereu sănătoare, Kissinger a trăit o viață lungă și a rămas activ până în ultima clipă.
Deși a consumat o dietă grea și indulgentă, bazată mai ales pe bratwurst și șnițel Wiener, Kissinger a trăit foarte mult, demonstrând că longevitatea nu ține neapărat de năravurile culinare.
Alimentele preferate de Kissinger nu erau din cele mai sănătoase, mai ales pentru cineva care vrea să trăiască 100 de ani, el reușind să păstreze însă o energie de invidiat.
Potrivit lui David Kissinger, fiul celebrului diplomat, longevitatea tatălui său a fost miraculoasă, deoarece nu a urmat un regim alimentar strict. A avut o dietă bogată în bratwurst și șnițel Wiener, o carieră dominată de stres și o dragoste pentru sport, doar ca spectator, nu și ca participant…
Henry Kissinger a rămas activ în politică până la moartea sa. Diplomatul american s-a întâlnit, în iulie, la Beijing, cu președintele Chinei, Xi Jinping, chiar dacă avea 100 de ani.
Henry Kissinger, o figură controversată a diplomației de peste Ocean, care a fost secretar de stat în mandatele lui Richard Nixon și Gerald Ford, a murit, miercuri, la vârsta de 100 de ani.
Diplomatul și-a „pătat” imaginea, de-a lungul timpului, cu sprijinul acordat pentru lovitura de stat din 1973 din Chile sau invazia din Timorul de Est din 1975, și, desigur, războiul din Vietnam.
Heinz Alfred Kissinger a fost un evreu german, născut în Bavaria în 1923.
A fost naturalizat american la vârsta de 20 de ani. Fiu al unui învățător, a intrat în contraspionajul militar și în armata SUA înainte de a studia la Harvard, unde a și predat.
Henry Kissinger s-a impus ca imagine a diplomației mondiale atunci când republicanul Richard Nixon l-a convocat la Casa Albă în 1969 în calitate de consilier pe probleme de securitate națională, apoi de secretar de stat – a deținut ambele funcții între 1973 și 1975 și a rămas în fruntea diplomației sub conducerea lui Gerald Ford până în 1977.
Kissinger a lansat detensionarea relațiilor cu URSS și dezghețarea relațiilor cu China lui Mao, în timpul unor călătorii secrete pentru a pune la punct vizita istorică a lui Nixon la Beijing în 1972.
Mai mult, Kissinger a negociat cu Le Duc Tho pentru a încheia războiul din Vietnam, în paralel cu bombardamentele din Hanoi. Semnarea unei încetări a focului i-a adus chiar și Premiul Nobel pentur Pace împreună cu nord-vietnamezii în 1973, unul din cele mai controversate momente din istoria decernării prestigioaselor distincții, scrie realitatea.net.
Sursa foto: YouTube